Tentoonstellingen nieuws

Faszination Pyramiden

T/m 17 december 2017 toont Rosenheim in Beieren de grote internationale tentoonstelling Pharaoh: Leben im alten Ägypten.

T/m 14 januari 2018 is in het Liechtensteinisches Landesmuseum in Vaduz een grote internationale tentoonstelling te zien over de piramidentijd en de voortdurende fascinatie voor deze monumenten: Faszination Pyramiden.

Het Mudec in Milaan toont van 15 september 2017 t/m 7 januari 2018 de eerste solotentoonstelling over Amenhotep II en de ontdekking van zijn graf met diverse koningsmummies.

Utah Museum of Fine Arts

Het Utah Museum of Fine Arts in Salt Lake City (Verenigde Staten) is in augustus 2017 heropend. De permanente tentoonstelling over het Middellandse Zeegebied “Res mortis matters of death” toont uit Egypte de mummiekist van Pa-di-Oesir (Ptolemaeïsche tijd), een mummiekist met valkenkop, een kalkstenen stèle uit de 18e dynastie, een offertafel voor Pa-di-Bastet, enkele godenbeeldjes, amuletten en sieraden. Museumwebsite »