Nieuw seizoen

De power-vrouwen van Amarna

Tijdens de goed bezochte studiedag over Gebel el Silsila op 26 augustus jl. in het R.M.O. te Leiden kon een bedrag van € 4.000,= aan het Gebel el Silsila project door Mehen worden gedoneerd. De teamleden waren hier zeer blij mee!

Op dinsdagmiddag 10 oktober geeft Drs. Diana de Wild in Den Haag een lezing over Akrotiri, een klein dorpje op het vulkaaneiland Thera, één van de Cycladische eilanden in de Egeïsche Zee. De uitbarsting van de vulkaan van Thera in de Bronstijd behoort tot de grootste uitbarstingen die de mensheid de afgelopen paar millennia heeft meegemaakt. De datering van deze uitbarsting levert al decennia grote hoofdbrekens op: de natuur-wetenschappelijke datering komt niet overeen met wat archeologen op basis van kruisdatering met Egyptische voorwerpen dachten. Hoe is dit verschil op te lossen? Daar is nog steeds geen definitief oordeel over. Wilt u hier meer over horen, geeft u zich dan op voor deze interessante lezing; er is nog plaats!

Ook gaat er in het najaar weer een leesgroep van 6 bijeenkomsten van start in Utrecht. De teksten die deze keer behandeld worden zijn: de stèle van Hatiay uit de tijd van Toetanchamon/Horemheb uit het RMO Leiden en de restauratiestèle van Toetanchamon/Horemheb uit het Egyptisch Museum te Cairo. Bij een minimum aantal deelnemers van 12 personen gaat de leesgroep van start.