Egyptologisch nieuws juli-augustus

Door Petra Lether

Science Daily, 21 juli 2017, Ludwig-Maximilians-Universität (LMU) in München.
Julia Budka bestudeert de impact van interculturele contacten in het oude Egypte. Haar opgravingen in Soedan hebben een graf rond 1450 v. Chr. blootgelegd op het Sai-eiland in de Nijl.
Lees meer »

Sai Island (foto door Julia Budka)

Egypt Independent, 25 juli 2017
De Egyptische Archeologische missie van de Oostelijke Delta heeft een graf uit de tijd van de farao’s gevonden in de stad al-Hosayneya in de provincie al-Sharqia.
Lees meer »

Live Science, 1 augustus 2017
Fit for a King: het bed van farao Toetanchamon was een oud wonder. Toetanchamon sliep op een voorloper van ons moderne campingbed, volgens een studie die werd gepresenteerd op de laatste internationale conferentie over deze farao in Cairo.
Lees meer »

Egypt Today, 5 augustus 2017
Aliaa Ismail, 26 jaar, is de eerste Egyptenaar die met 3D scans werkt aan het Egyptisch
werelderfgoed, op dit moment werkt zij in het graf van Seti I in het Dal der Koningen in Luxor.
Lees meer »

Ahram Online, 6 augustus 2017
Bij illegale opgravingen in Minya zijn blokken gevonden uit de regering van Seti II. De Toeristen- en Oudheden Politie heeft op heterdaad een bewoner van Miniya betrapt toen hij illegaal onder zijn huis blokken aan het opgraven was, die dateren uit de regering van Seti II.
Lees meer »

Egypt Today, 11 augustus 2017
In Minya is een ruimte gevonden uit de regering van Seti II (zie bericht hiervoor). De ruimte met oudheden is gevonden onder een huis van een inwoner van Miniya, aldus een verklaring van het Ministerie van Oudheden.
Lees meer »

Egypt Independent, 23 augustus 2017
Een Egyptisch team, werkend in het gebied Be’r al-Shaghala in de Dachla-oase heeft vijf graven gevonden uit de Romeinse Tijd.
Lees meer »

De Dachla-oase

Live Science, 30 augustus 2017
Een al in 1995 in de oude stad Hazor in Israël gevonden hoofd van een Egyptische farao is onderwerp van discussie. Om welke farao gaat het? Mogelijk dateert het hoofd uit ca. 2300 v. Chr., dus uit de 5e dynastie.
Lees meer »

De faraokop uit Hazor