Musea Engeland

In september 2018 sluit het Manchester Museum t/m 2020 vanwege een renovatie; de grote Egyptische collectie zal een tournee maken door het pacifisch gebied.

Foto website Bolton Museum

Op 22 september 2018 heropent het Bolton Museum na anderhalf jaar renovatie. De tentoonstellingsruimte is uitgebreid met een 1:1 reconstructie van het graf van Djehoetimes/Thoetmosis III. Topstukken van de uitgebreide collectie zijn twee fragmenten van een tempelzuil van Ramses II, de mummiekist van mw. Tajoehenet uit de 21e dynastie met een mannelijke Ramessidische mummie, de mummiekist en kartonnageset van Tachenmes (25e dynastie, uit de terrassentempel van Hatsjepsoet in Deir el-Bahri), de schijndeur van Sennedjsoe (9e dynastie), een ivoren spiegelhandvat, een beeldje van Isis met Horus op haar schoot en een fragment van een mummiewindsel van Djehoetimes/Thoetmosis III. En een aanzienlijke collectie Koptisch textiel. website