Laden Evenementen

*** Amenhotep II and His Age

1 september 2020 - 31 december 2020

Foto van website btf.hu

Het leven van farao Amenhotep II (ca. 1427-1401 v.Chr.) wordt verteld aan de hand van zijn beelden, wapens en stèles over zijn militaire en bouwkundige activiteiten. Het dagelijks leven aan het hof is zichtbaar in voorwerpen over mode en lichaamsverzorging.
Het volgende onderdeel gaat over begraven en geeft inzicht in de lange duur en complexiteit van de Egyptische beschaving.
Tenslotte bereikt u het hart van de tentoonstelling: het exact gereconstrueerde graf van Amenhotep II in het Dal der Koningen en de sensationele ontdekking hiervan in 1898 die is vastgelegd in de originele documenten van opgraver Victor Loret, nu in het bezit van de universiteit van Milaan. In dit graf lagen de mummies van een aantal van de bekendste Egyptische farao’s.

De tentoonstelling met meer dan 140 voorwerpen uit onder meer het Brits Museum, het Petrie Museum (Londen) en het Kunsthistorisches Museum (Wenen), was in een andere opzet eind 2017 te zien in Milaan.

N.B. De tentoonstelling (eerder aangekondigd als The Discovery of Pharaoh’s Tomb) zou oorspronkelijk plaatsvinden van 15 april t/m 26 juli 2020 maar is uitgesteld; de hierboven genoemde data zijn aannames. Zie ook het mediabericht.

 

Gegevens

Locatie

Museum of Fine Arts in BOEDAPEST (Hongarije)
Dózsa György út 41
Boedapest, H-1146
Website:
https://www.mfab.hu/