Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

* Asyut’s Fourteen. 14 Kampagnen in einem ägyptischen Gräberberg

16 oktober 2019 - 30 januari 2020

Foto van tentoonstellingswebsite

De Vrije Universiteit Berlijn, de Johannes Gutenberg Universiteit Mainz en de Universiteit Sohag in Egypte werken al 16 jaar samen bij de opgravingen van de necropoolberg ten westen van Assioet uit ongeveer 2100 tot 1900 v. Chr. In 14 campagnes van twee zomermaanden ontdekten of herontdekten zij monumentale vorstengraven. Alles werd volledig gedocumenteerd: architectuur, de omvangrijke inscripties, het beeldprogramma. Tot de vondsten behoren onder andere onverstoorde graven, aardewerk, offerschalen, beeldjes en amuletten. Graffiti in een van de graven getuigen van druk bezoek aan de oude graven door geleerde schrijvers in de tijd tussen 1600 en 1100 v.Chr.
Een wijdvertakt grafveld uit het late 1e millennium v.Chr. werd na meer dan 150 jaar herontdekt. De talloze daarin begraven mummies en botten van honden, jakhalzen en andere dieren stonden in relatie met de plaatselijk vereerde goden Wepwawet en Anubis, die beide worden afgebeeld als een hondachtige.
Foto’s, tekst, filmpjes en arbeidsmateriaal verduidelijken de archeologische ontdekkingen en de diverse analysemethoden. Omdat alle vondsten in Egypte moeten blijven, vullen afgietsels uit de egyptologische studiecollectie van Mainz de thema’s van de tentoonstelling aan.

Open op dinsdag en woensdag van 12 tot 14 uur en donderdags van 17 tot 19 uur; gesloten in de kerstvakantie. Groepen op afspraak.

 

Locatie

Schule des Sehens in MAINZ (Duitsland)
Jakob-Welder-Weg 18 auf dem Campus der Johannes Gutenberg-Universität
Mainz, 55099