Laden Evenementen

*** Pharaons Superstars

15 juni 2022 - 1 oktober 2022

Foto van website Mucem

Cheops, Nefertiti, Toetanchamon en Cleopatra zijn bekende namen, duizenden jaren na de dood van deze heersers. Maar wie kent Teti, Senwosret of Nectanebo? De tentoonstelling verhaalt hoe sommigen internationale iconen werden en anderen in vergetelheid raakten. En hoe dit niet altijd te maken heeft met historische verdienste…

Van hiërogliefen tot popmuziek via middeleeuwse miniaturen en klassieke schilderkunst, de originaliteit van deze tentoonstelling is het samenbrengen van een breed scala aan kunstwerken, historische documenten en hedendaagse consumentenartikelen. Alle getuigen van de populariteit van de farao’s, hun naam of hun imago, en zeggen vaak meer over onze hedendaagse samenlevingen, onze verbeelding en onze ambities.

Te zien zijn bijna 300 voorwerpen uit diverse internationale musea. Marseille zou de eerste halte van deze tentoonstelling zijn maar komt nu na Lissabon (29 oktober 2020 t/m 1 maart 2021) en Québec (6 mei 2021 t/m 6 maart 2022). De begindatum voor Marseille staat voorlopig op JUNI 2022, de hierboven genoemde data zijn aannames.

 

Locatie

Mucem in MARSEILLE (Frankrijk)
7 promenade Robert Laffont
Marseille, 13002