Laden Evenementen

*** Tutankhamun: Treasures of the Golden Pharaoh

15 juli 2020 - 30 september 2020

Foto van tentoonstellingswebsite Saatchi Gallery

150 originele voorwerpen uit het graf van Toetanchamon reizen langs 10 wereldsteden: Los Angeles, Parijs en Londen zijn de eerste haltes. 60 voorwerpen hebben Egypte niet eerder verlaten en alle zullen na deze reis definitief worden opgesteld in het nieuwe Grand Egyptian Museum. Het gaat om gouden sieraden, verguld houten meubilair en rituele voorwerpen. Topstukken zijn een levensgrote zwarte wachter, de gouden sandalen van de farao, een prachtig versierd mummiekistje voor zijn organen, een bed, albasten schaal, Anubisbeeldje en het vergulde kistje met tedere scènes van Toetanchamon en zijn vrouw Anchesenamon.

Multimedia geven inzicht in de reis van de farao naar de onsterfelijkheid door de twaalf poorten naar het hiernamaals en hoe de voorwerpen in zijn graf hem daarbij beschermen. Ook toont recent dna-onderzoek de gezondheid en de familieverbanden van de jonge farao.

De tentoonstelling in Londen (oorspronkelijk t/m 3 mei 2020) moest voortijdig worden beëindigd. In juni 2020 heeft de Egyptische regering ingestemd met het hervatten van de tentoonstelling in Londen. De data zullen binnenkort worden bekend gemaakt; de hierboven genoemde data zijn dus aannames.

 

Locatie

Saatchi Gallery in LONDEN (Verenigd Koninkrijk)
Duke of York's HQ, King's Road
Londen, SW3 4RY