Laden Evenementen

*** Tutankhamun: Treasures of the Golden Pharaoh

1 oktober 2020 - 31 maart 2021

Foto van tentoonstellingswebsite kingtutexhibition.com

150 originele voorwerpen uit het graf van Toetanchamon reizen langs 10 wereldsteden: Los Angeles, Parijs en Londen (tot 3 mei 2020) zijn de eerste haltes. 60 voorwerpen hebben Egypte niet eerder verlaten en alle zullen na deze reis definitief worden opgesteld in het nieuwe Grand Egyptian Museum. Het gaat om gouden sieraden, verguld houten meubilair en rituele voorwerpen. Topstukken zijn een levensgrote zwarte wachter, de gouden sandalen van de farao, een prachtig versierd mummiekistje voor zijn organen, een bed, albasten schaal, Anubisbeeldje en het vergulde kistje met tedere scènes van Toetanchamon en zijn vrouw Anchesenamon.
Multimedia geven inzicht in de reis van de farao naar de onsterfelijkheid door de twaalf poorten naar het hiernamaals en hoe de voorwerpen in zijn graf hem daarbij beschermen. Ook toont recent dna-onderzoek de gezondheid en de familieverbanden van de jonge farao.

De opening van de tentoonstelling is UITGESTELD van 13 juni 2020 tot najaar 2020 (de hierboven genoemde data zijn aannames), en reist door naar Sydney.

 

Gegevens

Website:
https://kingtutexhibition.com/

Locatie

The Saunders Castle at Park Plaza in BOSTON ( Verenigde Staten)
Columbus Avenue 130
Boston, MA 02116