Laden Evenementen

*** Tutankhamun: Treasures of the Golden Pharaoh

1 juli 2021 - 31 december 2021

Sydney is de vijfde halte op de tournee langs 10 wereldsteden van 150 originele voorwerpen uit het graf van Toetanchamon. 60 voorwerpen hebben Egypte niet eerder verlaten en alle zullen na deze reis definitief worden opgesteld in het nieuwe Grand Egyptian Museum. Het gaat om gouden sieraden, verguld houten meubilair en rituele voorwerpen. Topstukken zijn een levensgrote zwarte wachter, zijn gouden sandalen, een prachtig versierd mummiekistje voor zijn organen, een bed, albasten schaal, Anubisbeeldje en het vergulde kistje met tedere scènes van Toetanchamon en zijn vrouw Anchesenamon.
Multimedia geven inzicht in de reis van de farao naar de onsterfelijkheid door de twaalf van het hiernamaals en hoe de voorwerpen in zijn graf hem daarbij beschermen. Ook toont recent dna-onderzoek de gezondheid en de familieverbanden van de jonge farao.

N.B. De concrete data zijn nog niet bekend gemaakt: in eerste instantie was dit vanaf begin 2021 zes maanden. De tentoonstelling deed al Los Angeles en Parijs aan, staat nu in Londen t/m 3 mei 2020 en gaat eerst nog naar Boston (13 juni 2020 t/m 3 januari 2021). Zowel Boston als Sydney zijn tot een onbekende datum UITGESTELD.

 

Locatie

Australian Museum in SYDNEY (Australië)
William Street 1
Sydney, NSW 2010