Australië

Australian Museum
1 William Street
NSW 2010 SYDNEY
Website

Onder andere een mummie, kalkstenen kop uit de 18e dynastie uit Deir el-Bahri, bootmodel uit het Middenrijk, twee mummiekisten uit de Late Tijd, scarabee uit de Late Tijd, vaas uit de Romeinse periode, mummiemasker, grafkegel, sieraden, halsketting, godenbeeldjes, mummienet met amuletten en een gemummificeerde ibis.
GESLOTEN wegens renovatie tot midden 2020.

 

Chau Chak Wing Museum
Universiteit van SYDNEY
website

Het museum, met daarin de collectie van het Nicholson Museum, opent op 26 augustus 2020.
De grootste verzameling in Australië omvat voorwerpen van de nieuwe steentijd tot de late Romeinse tijd, uit opgravingen in Abydos, Alexandrië, Boebastis, de Fajoem, Heliopolis, Memfis, Sakkara en Thebe. Belangrijke stukken zijn een roodgranieten Hathorzuil uit de Bastet-tempel in Boebastis, de mummie van Horus (een jongen uit Thebe, 100-200 na Chr.), de mummiekisten van Meroeah (zangeres van Amon, rond 1000 v.Chr. uit Thebe) en van de priester Pa-di-asja-ichet (Thebe, circa 700 v.Chr.), een Fajoemportret en mummiemaskers, reliëfs en beelden. Onder de amuletten zijn Bastet, Bes, een stier, slang, vlieg, kikker, eend en een waterlelie. Een van de scarabeeën is van Djehoetimes III (Grieks: Thoetmosis).
Het nieuwe museum heeft een aparte mummiekamer waarin met Inside Explorer een digitale kopie van een van de mummies kan worden onderzocht.